loading.gif
mobile-banner-bg

Ayasofya Cami’nde Teravih Coşkusu

Ayasofya Cami’nde Teravih Coşkusu
04 Nisan 2022 - Pazartesi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından prangalarından azat edilip Müslümanların ibadetine yeniden açılan Ayasofya Cami’nde 88 yıl sonra ilk teravih namazı coşkusu yaşandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan teravih namazına T

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından prangalarından azat edilip Müslümanların ibadetine yeniden açılan Ayasofya Cami’nde 88 yıl sonra ilk teravih namazı coşkusu yaşandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan teravih namazına TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve on binlerce vatandaş katıldı.

Ayasofya Camii, 88 yıl sonra teravih namazı coşkusuna yeniden ev sahipliği yapıyor. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından Müslümanlar Ayasofya Cami’nde teravih namazı kılmak için adeta akın ediyor. Cemaatin ilgisi ilk günden beri artarak devam ediyor.

Ayasofya Cami’nde 88 yıl sonra kılınan ilk teravih namazı heyecanına eşlik eden İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Ramzan-ı Şerif’e ilişkin duygularını şöyle paylaştı;

“Onbir ayın sultanı; arındıran bir manevi iklim olan Ramazan-ı Şerif’e kavuştuk. Rahmet ayını, Merhum Sezai Karakoç’un bir sevdanın tesirli ifadesi olarak “Ramazan bir diriliş ayıdır,” sözü ile selamlamıştık.

Çünkü bu söz, bizim için anlamı çok derin bir ifadedir. Biz Kudüs’e, Bosna’ya, İstanbul’a ve hatta gönül kadar uçsuz bucaksız bir coğrafyaya, farklı bir sevdayla bakarız. Ayasofya gibi nişanlarla anlatırız bu sevdayı.

Yıllar süren Ayasofya hikayesinin de kendine güzel bir son hazırladığına inanmayı, bu yüzden hiç bırakmadık.

Yıllar önce; “Ayasofya’nın avizelerini bu Ramazan’da da ışıtamadık, bunu unutmamalı,” derken biliyorduk, gün gelecek ve Ayasofya’da bir destanın hikayesi yazılacak. Bekliyordu ve bunu da hepimize hatırlatıyordu.

Yıllar sonra ilk kez bu sene nasip olan Ayasofya’daki teravih namazı, uzun bekleyişlerin en güzel neticesiydi. Tüm azametiyle Ayasofya, ilk teravih gecesinde çok büyük bir Diriliş hikayesiydi. Her birimizin ümidini, heyecanını, imanını yeniden dirilten…

Allah gecelerimizi aydınlatan nice ışıkların farkında olmayı ve şükrünü ödeyebilmeyi nasip etsin bizlere. Tüm insanlar için Türkiye’de yanan ışığı hiç söndürmesin, inandığımız kutlu hedefe adımlarımızı sabit kılsın.

Hepimize nur içinde başlayıp devam eden ve öyle de tamamlanan, ruhumuzda kalıcı tesirler bırakan bir Ramazan ayı diliyorum.”